SKREVET: 06.04.2012 / KLOKKEN: 22:19


Det er helt utrolig rart og bo i et land, som er muslimsk, og hvor folket følger de muslimske reglene og relgionen så utrolig mye som de gjør. Det er selvfølgelig ikke alle som følger det på lik måte som andre. 
Men når man er muslim så er det faktisk ikke lov og drikke alkohol engang. Selvom alle unggutta som er født i 80-90-tallet drikker nå, men det er jo skam ovenfor familie og relgion.
Du skal jo heller ikke ha samleie før du er gift. Og somregel så blir du gift som 13-15 åring spesielt i landsbyen, men nå har jo storbyene forandrett seg mye de siste 10 årene. Så de reglene og alt styret er nå kun i disse små gamle landsbyene.
Og når du har fått en nyfødt unge har du ikke lov og gå ut med ungen før det har gått 40 dager, merkelig nok. Det er noe jeg ikke har forstått men har helt sikkert noe med gamle ''kjerrigråd'' de har der nede.

 

Jeg stortrives i Tyrkia. Jeg har satt meg kjempe masse inn i den relgionen og reglene de har her.
Jeg kler meg ikke som dem, men hadde ikke hatt noe imot det, kanskje på sommern når det er så varmt. Skaut på hode synes jeg faktisk bare er '' kult ''
Men jeg går i lettkledde klær, og andre sånne ting. Jeg sluttet jo og drikke alkohol pga at det er en skam ovenfår ''allah'' og familien. (Også pga en dårlighendelse en dag)
Jeg tror på Gud, og ikke Allah. Men jeg hadde ikke hatt noe imot og gått inn i moskeèn og blitt muslim. Det er bare det jeg veit jeg ikke hadde klart det, det er så mange regler og kjikker de har som de må holde som jeg veit jeg ikke hadde klart.

 

tyrkia er helt klart et veldig spesielt sted. Her er det mennene som har omsorgen får barna og kvinnene gir som oftest ''faen'' i ungene. Kvinnene kan fort slå til ungene og tro at de lærer at det de gjorde var feil. De kan ratt bare dra fra ungen og la mannen ha alle sammen. Retteresagt så er kvinnene i Tyrkia ikke noe i barnets livsminne på den måten som faren.

I tyrkia kan du fort se at kvinnen slå ungen sin offentlig, så får vondt inni deg og blir sint, du har mest lyst til å gå bort til personen å kjefte på henne. Men der gjør du en stor tappe. Kvinenne i Tyrkia er som slanger rett og slett, ihvertfall de fleste. De kan uten at du veit så mye gjøre deg alt mulig vondt. Selvom du bare er turist eller ei. Så hold deg unne Tyrkiske KVINNER. Og ikke mist jenter. Se ann jentene kjempe masse før du kaller henne din venn.

 
Tyrkia er et veldig gammelt sted, du kan se masse hus som holder på og dette sammen, og du lurer fælt på hvorfor de ikke river huset. Og grunden til det er at husene er fredet. Enten har det bodd en veldig viktig person i huset, eller så har huset en spesiell ''evne'' som de kaller det.

Det er mye mere jeg kunne skrevet. Så kan nok lage et annet innlegg.  

Kategori: My life in Türkey Skrevet:06.04.2012, 22:19Kommentarer

arkadas

08.04.2012, kl.01:23


wow dette var da utrolig. Spesielt det med kvinnene, takk og pris jeg ikke har sett noen slå eller vært ekle, da hadde det blitt katte slåssing ;) Du er heldig som bor der, har blitt veldig glad i tyrkia selv, gleder meg til neste reise...når skal du ned igjen da?

08.04.2012, kl.12:36


arkadas: Når jeg reiser neddover igjen er veldig usikkert, men vi håper på om en til 2 ukers tid så.
Hvor i Tyrkia holder du til da ?

arkadas

08.04.2012, kl.19:56


jeg reiser alltid til Izmir og rundt omkring de områdene der.Gleder meg til å høre mer fra deg når du kommer ned.

08.04.2012, kl.23:25


arkadas: Så koselig, har tenkt meg en tur til Izmir og se hvordan det er der, og andre steder :)
Kos deg videre :) Det er forresten kjempe koselig og vite du liker bloggen min!


Legg igjen en hilsen


Navn:

E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette er et gratisdesign laget av http://meeretea.blogg.no
hits