Det er helt utrolig rart og bo i et land, som er muslimsk, og hvor folket følger de muslimske reglene og relgionen så utrolig mye som de gjør. Det er selvfølgelig ikke alle som følger det på lik måte som andre. 
Men når man er muslim så er det faktisk ikke lov og drikke alkohol engang. Selvom alle unggutta som er født i 80-90-tallet drikker nå, men det er jo skam ovenfor familie og relgion.
Du skal jo heller ikke ha samleie før du er gift. Og somregel så blir du gift som 13-15 åring spesielt i landsbyen, men nå har jo storbyene forandrett seg mye de siste 10 årene. Så de reglene og alt styret er nå kun i disse små gamle landsbyene.
Og når du har fått en nyfødt unge har du ikke lov og gå ut med ungen før det har gått 40 dager, merkelig nok. Det er noe jeg ikke har forstått men har helt sikkert noe med gamle ''kjerrigråd'' de har der nede.

 

Jeg stortrives i Tyrkia. Jeg har satt meg kjempe masse inn i den relgionen og reglene de har her.
Jeg kler meg ikke som dem, men hadde ikke hatt noe imot det, kanskje på sommern når det er så varmt. Skaut på hode synes jeg faktisk bare er '' kult ''
Men jeg går i lettkledde klær, og andre sånne ting. Jeg sluttet jo og drikke alkohol pga at det er en skam ovenfår ''allah'' og familien. (Også pga en dårlighendelse en dag)
Jeg tror på Gud, og ikke Allah. Men jeg hadde ikke hatt noe imot og gått inn i moskeèn og blitt muslim. Det er bare det jeg veit jeg ikke hadde klart det, det er så mange regler og kjikker de har som de må holde som jeg veit jeg ikke hadde klart.

 

tyrkia er helt klart et veldig spesielt sted. Her er det mennene som har omsorgen får barna og kvinnene gir som oftest ''faen'' i ungene. Kvinnene kan fort slå til ungene og tro at de lærer at det de gjorde var feil. De kan ratt bare dra fra ungen og la mannen ha alle sammen. Retteresagt så er kvinnene i Tyrkia ikke noe i barnets livsminne på den måten som faren.

I tyrkia kan du fort se at kvinnen slå ungen sin offentlig, så får vondt inni deg og blir sint, du har mest lyst til å gå bort til personen å kjefte på henne. Men der gjør du en stor tappe. Kvinenne i Tyrkia er som slanger rett og slett, ihvertfall de fleste. De kan uten at du veit så mye gjøre deg alt mulig vondt. Selvom du bare er turist eller ei. Så hold deg unne Tyrkiske KVINNER. Og ikke mist jenter. Se ann jentene kjempe masse før du kaller henne din venn.

 
Tyrkia er et veldig gammelt sted, du kan se masse hus som holder på og dette sammen, og du lurer fælt på hvorfor de ikke river huset. Og grunden til det er at husene er fredet. Enten har det bodd en veldig viktig person i huset, eller så har huset en spesiell ''evne'' som de kaller det.

Det er mye mere jeg kunne skrevet. Så kan nok lage et annet innlegg.  
da var jeg hjemme i norge en rask tur.. er utrolig sliten etter 12 timers reise vei. 
Til dere som har vært i tyrkia og tenker nå at det ikke er 12 timers reise vei, så skrue you. Det er tross alt 2 timer til Antalya, og du må vente på flyplassen i 2 timer, og det er 4 timer og 15 min flyvei, så er det 1 og en halv time på torp, så 10 min på buss, så 2 timer på tog igjen, så ca 15 min med bil hjem. Så ikke kom her og kom her. Nå skal jeg slappe av uten pc, så ha en fin kveld. :)

  
Imorgen tidlig er det goodbye turkey and hello norway. huff, kjenner dte ikke frister noe i det hele tatt egentlig. Men må man så må man. Desverre er det sånn det er.
Idag har det vært hadeklemmer så det holder til en masse folk. Litt trist men jeg veit jo så utrolig godt at jeg kommer tilbake ganske fort da så.


Min kjære Metin som også er blitt min nye danse parntner, er så lei seg stakkars, fordi vi drar :(

Nå skal vi vist ned til Viking igjen og si hade til resten av folket, og siden vi har internett på flyet imorgen, så blir det nok blogging da og..

Ha en fin dag :)
Litt kjipt og ikke ha Internett kjenner jeg men også veldig deilig. Idag har jeg bare sovet bort dagen men nå er jeg på alanyum og venter på Mazlum som er 10 min forsinket og kjenner jeg han rett blir det mer en 10min egentlig haha. Imorgen er det klart får stor pakkinga fordi på søndag går turen hjem til Norge en liten tur og denne gangen blir det er mindre tur en sist hehe. Ha en fin dag :)

Meg bak dj kroken hehe
jeg har ikke nett i den nye leiligheten, så må evt bli internecafe, men der er ikke alle bokstavene. Men idag er det kun 5 dager til avgang til Norge. For håpendligvis blir det mere blogging da, men jeg har mere en nok og gjøre når jeg kommer til norge an datatid. MEn skal alltids klare og legge av tid til bloggen som jeg gjør til Mazlum.

siste dagene har jeg egentlig vært med Alper og Mazlum bare, solet meg, og gått turer. Og nå har jeg ikke noe blogg lyst. Også begynner frustreste fruer nå, så kan ikke blogge mere, blogges om 5 dagers tid ca. ha en fin kveld :)

(Null bilde er på kristin sin data)
siden vi ikke har internett hjemme i den nye leiligheta eller noe enda, saa maa jeg pröve saa godt jeg kan og oppdadere meg til dere selvom. Naa er jeg paa intertnett cafe, saa der er det jo ikke alle ordene som dere sikker ser. 

i det siste har jeg ikke gjort saa mye pakket og pakket ut, vaert med Mazlum og Alper bare ogsaa. 
Neste söndag reiser vi hjem til norge en liten tur ogsaa faar og se hvordan alle har det.  
Beklager med daarlig blogging, men kameraet mitt er ödelagt og jeg har ikke internett hjemme heller.  
Haaper det blir bedre naar jeg kommer til norge.

ha en fin kveld alle sammen. :)  

( Beklager ikke noe bilde men er paa internett cafe)
Får to dager siden mistet vi internetten hjemme fordi internetfyrn har stukket av fra landet pga problemer. Nå sitter jeg jo på alanyum så får blogget litt ihvertfall. Imorgen flytter jeg til mahmutlar. Da får jeg kanskje Internett snart også.

Igår var jeg hos alper med Mazlum igjen trudde virkelig jeg skulle dø av kjedsomhet spesielt når de to bare kødder hele tiden haha. Idag har jeg så langt vært i mahmutlar igjen bare får og være på restauranten og ha noe og gjøre. Abdulla har vist også begynt og jobbe der så da blir ikke jeg den yngste haha. Nå skal vi hjem og pakkeferdig til imorgen ;) ha en fin dag

Tok p-sprøyta får to dager siden haha
Idag har vært super kjedelig, selvfølgelig dagen er ikke ferdig enda, men jeg er bestemt på å være inne i hele dag, ettersom jeg begynner og bli utrolig syk. 
Men har ihvertfall gjort en effektiv ting idag, og det er og ha tatt p-sprøyta mi igjen. Sittet inne og kjedet meg, det skjer ikke så mye på facebook eller noen steder heller, :p

så jeg får kjede meg litt mere, kan jo egentlig takke meg selv ettersom jeg har valgt og være hjemme, og ikke orker og møte noen :)

 

P-sprøyta mi :)

-Hvordan prevansjon bruker du ??
-Hva har du gjort idag ? 
For øyeblikket er jeg kjempe kvalm og fryser som fy.. Jeg er nok kvalm fordi jeg ikke har spist noe enda :( og jeg fryser nok fordi jeg driver og blir forskjølet ! Ja det går forresten veldig fint an og bli det her ettersom været er uberegnlig ;)

Idag og igår var det steikende sol 30 grader eller noe sånt:)
først må jeg si, lykke til  til alper og mazlum som har en fotball kamp idag og kun har sovet i to timer inatt. haha. Det er ikke takket være meg, men takket være Oktay som ikke klarer og holde kjeft noen ganger haha. 

Det ble med andre ord ikke noe gokart igår, vi dro heller hjem til Alpers leilighet og spilte xbox, noe jeg eier dem i. Har hatt det utrolig morsomt, så jeg endte opp med å sove over der også egentlig, men søvn ble det bra lite av må jeg si, klokka 7 ble det helt stille og alle sovnet med en gang, etter og prøvd og sove i flere timer uten noe lykke pga Oktay som sier formye dumt så alle begynner og le.

Klokka 09:00 våkner vi alle sammen igjen, og selvfølgelig var det jo pga Mazlum som er morgenfugl. Han vekte jo da alle sammen og påstod det var langt på dag og snart fotball kamp. Trodde ærlig jeg skulle dø der jeg lå, klokka var jo ikke mere en NI!! Men likevel stod vi opp alle sammen, sakte men sikkert. Dro på butikken og kjøpte noe frokost og spiste.  Klokka halv 1 tror jeg, eller noe så dro vi til bussen siden jeg skulle hjem og dusje osv. De 3 andre ble hentet av fotballbussen og dro på kamp. 

Ikke kan jeg forstå hvordan de skal klare dette med 2 timer søvn, haha. Men jeg ønsker de lykke til uannsett. Blir spennende og høre etterpå hvordan det egentlig gikk.

Jeg kjenner jeg er utslitt ihvertfall,og jeg veit nå at 3 gutter og EN jente går veldig dårlig. haha.. Spesielt når jeg er bedre en dem i spill de nerder..

Noen bilder fra igår og idag :

 Frokost ja. Tyrkisk.. Alper,Oktay og Mazlum. 

 
Enda et bilde fra frokosten.

 

Måtte bare ha bilde av det ''stygge'' utrykke til Oktay :p

 
Alper måtte sette seg ned og være litt ''pappa'' får Mazlum når han tapte over meg i Fifa. haha. ¨Gutte ligaen i senga å prøver å sove. Alper og Oktay. 


Alper og Oktay :p

Beklager dårlige bilder, men de er tatt med ipoden. 
nå ligger min herlige Gisela i sofaen og røyter over alt, Det er bekreftet nå at jeg er alergisk mot alle typer katter, men det driter jeg i, litt allergitabletter og nesespray så går det greit vettu :) 

Min herlige Gisela er nok ganske bra høy gravid tenker jeg : (BILDE)
  

Hun er blitt utrolig stor på 3 uker, så det er utrolig bra at hun kun er gravid i 2 mnd, og ikke 9 , hehe :p snart blir det bebiser på meg. ihvertfall gisela :)  
Endelig kommen min dag i året .. Imorgen er det min dag og kun min he he fordi da er det min bursdag he he jippi venta i ett år på denne dagen ;). Hva som skjer veit jeg ikke før imorgen desverre :( ha en fin dag og gratulerer til alle som har bursdag Idag og imorgen :)

Meg i januar :)
Etter som jeg ikke får ladet dataen min noe mere kan det hende det blir lite blogging til den er reparert :( kjenner jeg blir super sint av denne møkka dataen, nå blogger jeg ifra mobilen så, og der funker blogg.no som den selv vil ha ha .

Dataen som nekter og lades :( det lyset skal lyse hele tiden men det blinker :(

Blir nok reperasjok så fort vi kommer hjem tenker jeg!
Ikke noe som skjer idag, kun taco kveld hos Kristin, og litt mere snakking med Resit tenker jeg. 
Dette blir en lang, men også god kveld, Sånn egentlig så er jeg ikke het i form idag, tror alle har smittet meg med forsjølelsen sin. Så Da blir det å ta c-vitamin en uke fremmover så jeg kanskje slipper denne forsjøelsen rett før flytting og avgang. :) 

Ha en fin dag . 
Da tar jeg og legger meg! God natt ;)
Da tar jeg og legger meg! God natt ;)
Snakket akkurat med resit, han kommer KANSKJE hjem igjen neste mandag noe jeg virkelig håper han gjør også! Savner han ubeskrivelig nye nå. Nå er det heller ikke lenge igjen til vi flytter til mahmutlar også, denne mnd blir nok super rask. Reiser tilbake til Norge i mars også sp jippi! Ha en fin kveld alle sammen :)
Har ikke gjort noe som er interesagt egentlig så fremt ikke det og ha vært i dusjen er spennende og vite om da, neida.. Har vært en rask tur nede på alanyum, rakk vel knapt og komme inn før øynene møtte meg ;s skulle tro de hadde sett er spøkelse ha ha! Men de hadde nok noen baktanker rundt det går jeg ut ifra! Nå skal jeg spise så blogges:)

Et bilde av meg noen tok på cam engang i vinter, hi hi. Er litt søt jeg da :)
Nå er jeg kjempe sliten å vurderer å finne senga mi nå. Blir kanskje en tur til kuafør ( frisør på tyrkisk ) imorgen så, blir det ikke imorgen blir det på søndag ihvertfall. Dagen har vist gått til avslapping også! Så vi får vel egentlig gå og legge meg vil jeg tro! God natt da.

Gisela slapper av inne inatt også gitt, snart er det termin på henne også ;)
Ble bare en sjapp tur på alanyum så jeg får gå tilbake litt senere, istede ble det 30 minutter på buss får og handle mat på butikken vi ikke trenger å betale før det Evt er sommer! Chill ja. Nå sitter jeg,mamma og kristin hjemme ettersom de er blitt bra sjuke.

Sånn ser arret mitt ut Idag, håper det blir mindre synlig snart!

God tyrkisk middag vi hadde igår som blir rester Idag! Nam
Nå skal vi gå ned på kjøpesenteret alanyum! Hva vi skal er usikkert enda. Men jeg skal kjøpe meg noen topper om det fremdeles er salg der. Vaskemaskinen har spist nesten alle toppene mine desverre!

Nå har jeg skaffet meg blogg på telefonen også så nå blir det nok litt mer blogging kanskje om det er nett alle stedene jeg er!

Super sol er det Idag også !
Nå er det ikke lenge igjen til bursdagen min.. Kun 6 dager igjen nå. Kjenner jeg gleder meg litt til den dagen, veit ikke helt hvorfor men det er jo alltid stas og bli et år eldre også da. 

Det er jo heller ikke lenge igjen til hjemreisen vår tilbake til Norge, Er endel som skal hentes og få blitt gjort klart i norge om dagene, Også er det, det med ikameten til meg, som jeg kanskje må prøve og få ordnet også mens jeg er i norge.

Samtidig begynner jeg snart på nettskole kanskje også så jeg kan få meg en utdanning jeg også som alle andre..

 

Våres gravide pusekatt :) 
beklager så mye at jeg ikke har blogget de siste dagene, vært litt mye og gjøre, igår var vi og så på leilighet fra jeg stod opp, rett etter det dro vi til politistasjonen og fikk bekreftet at jeg ikke får ikamet, mens mamma og kristin hentet demmes ikamet. senrere rundt 4 tiden dro vi ned på alanyum og handlet mat, når vi kom opp igjen lagde vi mat, og slappet av, orket ikke og det var ikke i tankene mine igår og blogge. på tirsdag gjorde jeg ikke noe, det var såppas dårlig vær at det heller ikke var noe og blogge om, og om det var det hadde jeg aldri rukket og postet et innlegg før strømmen gikk, den gikk av og på hele tiden.. 
På mandag var det like dårlig vær,  så ble værende inne uten og gjøre så mye, og jeg var heller ikke helt iform. 

Men idag har jeg egentlig bare vært på kurs og snakket med jobben egentlig, sitter nå hjemme og skal snart lage noe mat. Kanskje vi til og med bestiller mat idag.

Nå skal jeg rydde litt, ser ikke ut her inne idag.

Ha en fin dag.

 

-hva har du gjort denne uka ?? 
den siste uka har jo Mia og Kine vært i Tyrkia og besøk Kristin, vi har vel vært med dem så og si vær eneste dag denne uka. så her kommer noen bilder. Mia tok opp sidecuten og la til en stjerne. Dette gjorde vi inne på Alanyum får en veldig billig penge.. Søndags kaffen våres idag, sitter på Ece og koser oss etter en dag på bazar. Kina,Kristin og Mia.En ny familie, Mia,Selim og Kristin. liten koselig familie. Her tar mia opp sidecuten og legger til en stjerne.¨Viking restaurente har fått maskotter, 2 fugler til alle de små barna som er glad i dyr. Onkel Metin og Mia på vikingKristin og Kine venter på mat. Fått og katte Gisela, utrolig kosette og foretrekker og sitte mest på fanget.Gisela koser seg i sofaen med kroppen på fanget og hue på sofaen..Fikk plutselig en ny katt på besøk i hagen..Gisela var ikke helt fornøyd da og gikk heller bare inn..Mia og Kine klare får et alanyum besøk får hundrene gang.Dyremarkede, med en million kyllinger. Minken vi hadde besøk av klokka 3 på natten en gang..

 

Det var denne siste uken, håper jeg er like flink til og ta bilder selvom Mia og Kine ikke er her. 

Ha en fin dag. 

 
Idag har jeg vært med Kristin,Kine,Mia og mamma. Vi var på politistasjonen og mamma og Kristin har fått oppholdstilatelse får ett år nå, blå boka får de om en ukes tid, men meg derimot er det litt vanskligere med ettersom jeg ikke har kontakt med faren min. Men vi jobber så godt vi kan med det. Å får jeg ikke det men kommer hit før det er gått 3 mnd får jeg 5 år utestengelse fra landet, Noe jeg virkelig ikke vil ha..
Utenom det var vi på Durumcibaba og spiste kebab, vært på Alanyum og nå er vi splittet, haha. Skal møtes igjen imorgen får shopping.

Strømmen i Tyrkia er virkelig noe gammeldags noe, det må jeg si.

Ha en fin dag.

-Hva har DU gjort idag? 
Inatt fikk jeg bare sove i 4 timer ca, klarte ikke og sove, men rundt 03:00 så begynnte jeg og sovne, men da kommer jo mamma inn på rommet og ber meg komme og se noe, Da var det en jevla mink som var utenfår vinduet vårt og herja, først viste vi ikke hva det var så brukte vi google da i en times tid får og finne ut, så rundt 4 gikk jeg til seng igjen, lys våken selvfølgelig. Men rett før jeg sovnet igjen da begynnte Gisela og mjaue som fy og skulle ut i rundt 5  tiden, Så halv 6 idag tidlig sovnet jeg vel men skulle jo stå opp 0900 får skolen, så rundt 3-4 timers søvn gjør ikke dagen lett, virkelig ikke. Hadde jo fullbuket dag, og imorgen er dagen full, torsdag er det skole igjen, og shopping, fredag er det utflukt, og helga er ikke helt planlagt enda tenker jeg. 

Noe jeg hater så er det en hel uke med noe som skjer og lite søvn. aaarg..Disse to herlighetene mine er et velig stort savn i verdagen virkelig. Mine hjertetroll <3 
Hoþgeldiniz (Velkommen)

 

Naa sitter jeg paa internett cafe i Alanya, Det gamle stede jeg bodde paa i sommer.Savner virkelig dette stede. Det er her jeg föler meg hjemme og det er her jeg veit hvor alt er.

Men snart er det Mahmutlar som staar paa lista og det faar jeg bare akseptere egentlig.
Naa skal jeg snart til ürümçibaba og spise kebb, kan ogsaa hende jeg bare tar det paa Marco Polo (Mýn gamle jobb)

Dere faar ha en fortsatt fin dag, og jeg beklager at det ikke er noe bilde ettersom jeg sitter paa en inernetcafe.
Idag har jeg sovet lenge men så fort jeg våknet var det rett ned i byen og betale strømregninga, haha. Så gikk vi innom 2 dyrebutikker, nå er det kun 1 mnd igjen til jeg kjøper meg hund, og gjett om jeg gleder meg. 

Har egentlig ikke gjort store greiene, Jeg og Benyamin var inne på Carrefour og kjøpte masse hår kurer til meg, Det er sykt hvor dyrt sånt er her nede egentlig. Nå er det ikke kjempe lenge igjen til jeg sier natta, så skole imorgen tidlig :/ også er det og ringe jobben og hele pakka i norge og sånt. Så kommer Mia og Kine litt senere på dagen imorgen.

(Kjedelig innlegg I know!!)

  
Idag har jeg, mamma og tante vært på banana stranden, utrolig spesielt navn på en strand i Oba men men.. 

 
Liten del av banana beach. jeg er jo ikke sikker på hvordan den ser ut i sommer tiden, men i vinter ser den møkkete og rotete ut, greit nok alle strender ser sånn ut, haha.

 


En kald efes i strålende sol er herlig.

smakt efes øllen før ?
-hørt om banana beach ? 
igår blei det ikke noe blogging, og det beklager jeg veldig. Jeg,mamma og tante gikk en tur ned til sentrum, eller gikk og gikk, tok bussen ned til sentrum. men siden det ikke var noe spesielt og gjøre der gikk vi opp til ataturk street og satte oss på starbuks, ettersom det begynnte og bli ganske kaldt dro vi hjem igjen, først måtte vi jo innom Alanyum og handle litt mat, så dro vi hjem og lagte hjemmelaget potetmos og stekte kylling pølser. 

Idag skal jeg vel ikke noe spesielt, som jeg veit om enda. Jeg tok jo av plastere over øyet igår og tok av stripsenn også, egentlig skulle jeg vente til tirsdag men jeg var mer eller mindre møkk lei av og ha den på. Så når jeg tok den av ble jeg utrolig overasket, alt hadde grodd bort, til og med kuttet var blitt til arr allerede, så nå bruker jeg kun 2 strips over sånn at jeg ikke river opp aret og det blir størret, Bilde kommer selvfølgelig etter vært, uten tvil. he he.

 
Is kaffe mocca- mamma sin

 
Karamell latte, og ripskake - tante sin.

Og jeg kjøp meg kun en mektig kakebit.  
må si jeg har vært eksremt lat med bloggen etter jeg kom hit, i starten var det ikke mye og blogge om, men pluttselig vr det så mye som skjedde at jeg ikke orket og blogge selvom det var masse masse og fortelle dere. og når jeg ført samler meg opp og begynner og kjerpe meg, så kommer jeg utafor en scooter ulykke og jeg har vært utrolig usosial og lat siden. Og med usosial mener jeg virkelig usosial, kun vært med mamma og tante i 9 dager nå, kjenner jeg begynner og bli utrolig rastløs, men føler meg ikke vel med å gå ut med plaster over øyet, halte og hele den sulamitten, jeg kan ikke engang ha på meg klær jeg føler meg vell i pga kneet mitt er så vondt enda. 

Selvfølgelig, jeg ser og føler meg mye bedre nå enn det jeg gjorde får 2-3 dager siden, såret under øye er borte, kun litt rødflammete igjen etter det, lillefingeren min er ikke teipet sammen lenger, kun en plasterlapp på og kneet mitt er det (kalle hva det kalle vill) skorpe på.

Men som mamma og alle andre sier, du er snart helt fin igjen, alle sår og alt er borte. Jeg skal LOVE dere jeg gleder meg til det. Tar muligens av plasteret imorgen om jeg klør like mye, så får vi sett da, hvis jeg ikke trenger noe mere på det er det bare og vente en uke til så er sminken fast bestemt på plass. hehe.

Nå er det heller ikke lenge igjen til jeg får pengene mine og skal på mega handling, tror vaskemaskinen spiser opp klærne mine, føler skapet er så tomt.


 

Dette var den dagen ulykken skjedde, det er nesten bare historie nå

Men nok om det, Idag var jeg sosial får første gang på 9 dager og det føltes herlig, var med Susan inne på Alanyum senteret i 2-3 timer idag, Var kjempe godt og møte noen igjen selvom alle glana som om de aldri har sett en plasterlapp over øyet før. hahahaha!! 

(Katten må ut, så må avslutte nå. ha en fortsatt fin dag ) 
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


A r k i v


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011


K a t e g o r i e r30 dager utfordring
Anbefalinger
bilder
Blogg
Blogger
Design
filmer
halloween
Hot'r-not
Hverdag
innkjøp
Jul
Julekalender
Kadir i millitæret
konkuranser
kontakt
Mahmutlar
Me,Myself & I
Min musikk
Mine tanker
My life in Türkey
Ned i vekt
Norge
oppskrifter
Outfit
Scooter ulykken
Spørsmål & Svar
tyrkia Alanya
Ukens Leser
Viking restaurant

L i n k e r

blogg.no
Få din egen blogg!


D e s i g n


Designet er laget av Katrine.

hits  MALER - INNLEGG jeeo - My life in Türkey
Det er helt utrolig rart og bo i et land, som er muslimsk, og hvor folket følger de muslimske reglene og relgionen så utrolig mye som de gjør. Det er selvfølgelig ikke alle som følger det på lik måte som andre. 
Men når man er muslim så er det faktisk ikke lov og drikke alkohol engang. Selvom alle unggutta som er født i 80-90-tallet drikker nå, men det er jo skam ovenfor familie og relgion.
Du skal jo heller ikke ha samleie før du er gift. Og somregel så blir du gift som 13-15 åring spesielt i landsbyen, men nå har jo storbyene forandrett seg mye de siste 10 årene. Så de reglene og alt styret er nå kun i disse små gamle landsbyene.
Og når du har fått en nyfødt unge har du ikke lov og gå ut med ungen før det har gått 40 dager, merkelig nok. Det er noe jeg ikke har forstått men har helt sikkert noe med gamle ''kjerrigråd'' de har der nede.

 

Jeg stortrives i Tyrkia. Jeg har satt meg kjempe masse inn i den relgionen og reglene de har her.
Jeg kler meg ikke som dem, men hadde ikke hatt noe imot det, kanskje på sommern når det er så varmt. Skaut på hode synes jeg faktisk bare er '' kult ''
Men jeg går i lettkledde klær, og andre sånne ting. Jeg sluttet jo og drikke alkohol pga at det er en skam ovenfår ''allah'' og familien. (Også pga en dårlighendelse en dag)
Jeg tror på Gud, og ikke Allah. Men jeg hadde ikke hatt noe imot og gått inn i moskeèn og blitt muslim. Det er bare det jeg veit jeg ikke hadde klart det, det er så mange regler og kjikker de har som de må holde som jeg veit jeg ikke hadde klart.

 

tyrkia er helt klart et veldig spesielt sted. Her er det mennene som har omsorgen får barna og kvinnene gir som oftest ''faen'' i ungene. Kvinnene kan fort slå til ungene og tro at de lærer at det de gjorde var feil. De kan ratt bare dra fra ungen og la mannen ha alle sammen. Retteresagt så er kvinnene i Tyrkia ikke noe i barnets livsminne på den måten som faren.

I tyrkia kan du fort se at kvinnen slå ungen sin offentlig, så får vondt inni deg og blir sint, du har mest lyst til å gå bort til personen å kjefte på henne. Men der gjør du en stor tappe. Kvinenne i Tyrkia er som slanger rett og slett, ihvertfall de fleste. De kan uten at du veit så mye gjøre deg alt mulig vondt. Selvom du bare er turist eller ei. Så hold deg unne Tyrkiske KVINNER. Og ikke mist jenter. Se ann jentene kjempe masse før du kaller henne din venn.

 
Tyrkia er et veldig gammelt sted, du kan se masse hus som holder på og dette sammen, og du lurer fælt på hvorfor de ikke river huset. Og grunden til det er at husene er fredet. Enten har det bodd en veldig viktig person i huset, eller så har huset en spesiell ''evne'' som de kaller det.

Det er mye mere jeg kunne skrevet. Så kan nok lage et annet innlegg.  


  4 kommentarer på "Hvordan det er å bo i Tyrkia og være Norsk"

Postet av: arkadas
wow dette var da utrolig. Spesielt det med kvinnene, takk og pris jeg ikke har sett noen slå eller vært ekle, da hadde det blitt katte slåssing ;) Du er heldig som bor der, har blitt veldig glad i tyrkia selv, gleder meg til neste reise...når skal du ned igjen da?
08.04.2012, 01:23
Postet av: jeeo
arkadas: Når jeg reiser neddover igjen er veldig usikkert, men vi håper på om en til 2 ukers tid så.
Hvor i Tyrkia holder du til da ?
08.04.2012, 12:36
URL: http://jeeo.blogg.no/
Postet av: arkadas
jeg reiser alltid til Izmir og rundt omkring de områdene der.Gleder meg til å høre mer fra deg når du kommer ned.
08.04.2012, 19:56
Postet av: jeeo
arkadas: Så koselig, har tenkt meg en tur til Izmir og se hvordan det er der, og andre steder :)
Kos deg videre :) Det er forresten kjempe koselig og vite du liker bloggen min!
08.04.2012, 23:25
URL: http://jeeo.blogg.no/

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.

Legg meg til som venn


A r k i v


April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011


K a t e g o r i e r30 dager utfordring
Anbefalinger
bilder
Blogg
Blogger
Design
filmer
halloween
Hot'r-not
Hverdag
innkjøp
Jul
Julekalender
Kadir i millitæret
konkuranser
kontakt
Mahmutlar
Me,Myself & I
Min musikk
Mine tanker
My life in Türkey
Ned i vekt
Norge
oppskrifter
Outfit
Scooter ulykken
Spørsmål & Svar
tyrkia Alanya
Ukens Leser
Viking restaurant

L i n k e r

blogg.no
Få din egen blogg!


D e s i g n


Designet er laget av Katrine.